A néma forradalom
A néma forradalom
Dráma, Történelmi
hamarosan
A néma forradalom
  • (Das schweigende Klassenzimmer)

  • Rendező: Lars Kraume
  • Főszereplők: Michael Gwisdek, Ronald Zehrfeld, Florian Lukas, Burghart Klaußner, Anna Lena Klenke, Rolf Kanies, Jonas Dassler
  • Időtartam: 1 óra 51 perc
  • Korhatár: 12 - Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
  • Bemutató: 2018.10.11.

 

Röviden a filmről

A megtörtént eseményeket feldolgozó film egy csapat középiskolai diákról szól, akik 1956-ban az érettségi előtt Nyugat-Berlinbe látogatnak, és ott független tudósításokból tudják meg, mi zajlik Budapesten. Hazatérve illegális rádióadásokon követik az eseményeket, miközben tudják, hogy a propaganda mást szeretne elhitetni velük. Amikor egy rádióadásban azt mondják be, hogy az orosz beavatkozásnak áldozatául esett Puskás, a diákok úgy döntenek, hogy egy perces néma csenddel állítanak emléket a forradalomban elesett hazafiaknak. Ám az iskolában ebből hatalmas botrány keveredik, ami egyre feljebb gyűrűzik – és a diákok végül már sokkal többet kockáztatnak, mint egy igazgatói intő.

A film egy kicsit más szemszögből mutatja be az 1956-os eseményeket, így állítva emléket mindannak, amit a keleti blokk országai egymástól függetlenül, valahol mégis közösen éltek át.


A filmből kedvezményes vetítéseket szervezünk 2019. október 21-én, hétfőn 11.30 órakor és október 22-én, kedden 8.00 és 11.00 órakor általános iskola 8. osztályos és középiskolás csoportok részére, 900 Ft-os kedvezményes jegyárral. A csoportokat (minimum 20 fő) kísérő pedagógusok számára ingyenes a részvétel (max. 2 fő). A moziterem 60 fős, a helyeket igyekszünk feltölteni, tehát elképzelhető, hogy egy másik csoport is érkezik az előadásra.

A vetítésekre Krainhoffer Andreánál lehet jelentkezni a krainhoffer.andrea@fehervariprogram.hu e-mail címen vagy a 70/443-7068 telefonszámon. A jelentkezésnél adják meg az iskola és az osztály nevét, a létszámot és a kísérő pedagógusok neveit, elérhetőségeit. A jelentkezéseket érkezési sorrendben rögzítjük.

Szeretettel várjuk a pedagógusokat és diákjaikat a közönség soraiba!

 

Előzetes

A néma forradalom

 

Jegyrendelés

A film még nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.

Műsoron

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.