A nemzet aranyai
Dokumentumfilm

2023

Rendező Zákonyi S. Tamás
Premier 2023. április 20.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 2 óra 29 perc

A film hősei azok a vízilabda-legendák, akik 1997 és 2008 között végigverték a világot. Ezalatt a 12 év alatt a csapat három olimpiai aranyat, két Európa- és egy világbajnoki címet, valamint két világliga és egy világkupa győzelmet szerzett. A film alkotója a Szabadság, szerelem, a BÚÉK és Az unoka producere, Zákonyi S. Tamás.

A nemzet aranyaiban az archív felvételek mellett soha nem látott beszélgetések, friss interjúk és visszaemlékezések is helyet kaptak. Mindenkit láthatunk majd a legendás korszakból: Benedek Tibor, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Biros Péter, Molnár Tamás, Szécsi Zoltán, Fodor Rajmund, Vári Attila, Steinmetz Barnabás, Madaras Norbert, Varga Tamás, Gergely István, Kósz Zoltán, Varga Zsolt, Märcz Tamás, Székely Bulcsú, Varga Dénes, Varga Dániel, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Steinmetz Ádám és persze Kemény Dénes is szerepelnek a filmben.

„Vidám hangvételű, pörgős, szellemes, ugyanakkor drámai elemekkel, érzelemdús jelenetekkel tarkított filmet szeretnénk készíteni. Egy uszodai hangulatú, mostani trendeknek megfelelő moziélményt, ahol a nézők újra végigizgulhatják többek között az athéni olimpiai döntőt. Ez a miliő filmszínházi arénahangulatot teremt, olyan atmoszférát, amiben a közönség ismét átélheti az egykori sikereket. Célunk, hogy a játékosok szemén keresztül láttassuk a sporttörténelmi pillanatok mellett az érmek mögött rejlő rengeteg személyes küzdelmet, kulisszatitkot. Mosolyt és könnyeket fakasztani, legyen szó egy-egy emlékezetes döntőről... és persze Tiborról” – mondta Zákonyi S. Tamás, a film rendező-producere a forgatás befejezése után tartott sajtóeseményen.

=====================================

A film május 5-i, 18 órakor kezdődő vetítése után a fehérvári művészmozi vendége lesz Zákonyi S. Tamás rendező-producer, valamint a film főhősei közül Székely Bulcsú és Vári Attila. Az estre elővételben minden jegy elkelt.

Hamarosan

A film jelenleg nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.