A vád
Dráma

Les choses humaines
2021

Szereplők Ben Attal, Suzanne Jouannet, Charlotte Gainsbourg, Pierre Arditi
Rendező Yvan Attal
Premier 2023. március 23.
Korhatár Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 2 óra 18 perc

A mérnöknek készülő Alexandre pár napra hazalátogat Párizsba. Megismerkedik édesanyja új élettársával, és még aznap este bulizni megy a férfi 17 éves lányával, Milával. Reggelre Alexandre élete gyakorlatilag összeomlik: Mila nemi erőszakkal vádolja meg. A két fiatal bíróság előtt meséli el a történteket saját emlékeik nyomán, miközben felszínre kerülnek a családjaik különböző világnézetéből és vallásából fakadó ellentétek.

Yvan Attal a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált filmjében a #MeToo mozgalom korszakában tesz fel kényelmetlen kérdéseket, két különböző nézőponttal szemléltetve, hogy semmi sem fekete vagy fehér. A film igazi francia sztárparádé: rendezője a színészként is ismert Yvan Attal, a szereplők között pedig feltűnik Charlotte Gainsbourg (A nimfomániás) és Mathieu Kassovitz (Amélie csodálatos élete) is. Az alkotás Yvan Attal első komoly filmje hat vígjáték után. A film a Karine Tuil által írt, 2019-ben megjelent azonos című könyv adaptációja – a regény a megjelenése évében elnyerte az Interallié-díjat és a Prix Goncourt des Lycéens díjat is.

==================================

A filmet forgalmazó Mozinet Kft. idén minden néző után 10 forinttal támogatja az ózdi Van Helyed Alapítványt, amely a Van Helyed Rendszeren keresztül már tíz éve kínál életutat a hátrányos helyzetű gyermekeknek. Az Alapítványnak most nagy szüksége van a pénzre, a szűkös anyagi lehetőségek miatt veszélybe került a további működésük.

Jegyrendelés

Ha szeretnél mozijegyet rendelni, válaszd ki a számodra megfelelő időpontot.

március 27., Hétfő
Premier
április 4., Kedd
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.