Apró mesék
Thriller, történelmi

2019

Szereplők Szabó Kimmel Tamás, Vica Kerekes, Molnár Levente, Vivien Rujder, Kovács S. József
Rendező Szász Attila
Premier 2019. március 14.
Korhatár Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 52 perc

Hónapokkal a II. világháború után zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

„Az Apró mesék egy olyan történelmi korszakban, közvetlenül a II. világháború után játszódik, amelynek sajátos viszonyai lehetővé tették, hogy olyan műfaji filmes stílusjegyekkel kísérletezzünk, mint a western vagy a film noir. Természetesen mindezt úgy, hogy közben történelmileg hitelesek maradjunk. Van a történetben szélhámos, az idegen, akit egy nő karjaiba sodor az élet, van femme fatale, van a háborúban eltűnt férj, aki bármelyik nap hazatérhet, van nyomozó, aki a hősünk nyakában liheg, van ház az erdő mélyén, mindent elsöprő szerelem, izgalom, rengeteg titok és sok-sok fordulat. És főként ott a nagy kérdés: ki hazudik? Kinek hihet a néző és kinek nem?” (Szász Attila)

Az Apró mesék Szász Attila rendező, és Köbli Norbert forgatókönyvíró újabb közös munkája A berni követ, a Félvilág és az Örök tél után. Az Apró mesék a Filmalap 494 millió forintos gyártási támogatásával, a Lajos Tamás vezette Film Positive Productions gyártásában készült.

Hamarosan

A film még nem található meg a műsoron.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.