Az arany kesztyű
Az arany kesztyű
Dráma, Horror, Krimi, Thriller
hamarosan
Az arany kesztyű
  • (Der goldene Handschuh)

  • Rendező: Fatih Akin
  • Főszereplők: Marc Hosemann, Jonas Dassler, Victoria Trauttmansdorff, Adam Bousdoukos, Margarete Tiesel
  • Időtartam: 1 óra 55 perc
  • Korhatár: 18 - Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott.
  • Bemutató: 2019.10.03.

 

Röviden a filmről

A hetvenes évek elején egy pszichopata sorozatgyilkos tartja rettegésben Hamburg lakóit. A gyilkos a kikötőváros vöröslámpás negyedében, az Arany Kesztyű bárban szedi fel áldozatait, reményvesztett hajléktalan nőket és prostituáltakat. Lakásában megerőszakolja, és különös kegyetlenséggel öli meg őket, majd a tetemeiket feldarabolja és autóillatosítókkal szagtalanítva elrejti egy kis kamrába. Mivel zömében magányos emberek az áldozataik, akiket senki sem keres, sokáig nem is tűnik fel, hogy sorozatgyilkos szedi áldozatait.

A film igaz történetet dolgoz fel, a Fritz Honka sorozatgyilkosról Heintz Strunk által írt, bestsellerré vált regény alapján készült. A férfi 1970 és 1975 között legalább négy nő meggyilkolásáért tehető felelőssé. 1975 júliusában tűz ütött ki a lakásában, ekkor lepleződött le. Az ítélet kimondása után 15 évre elmegyógyintézetbe került, ahonnan 1993-ban szabadult. 5 évvel később halt meg.

A korábban Berlinben és Cannes-ban is díjazott, Európai Filmdíjas rendező, Fatih Akin (Fallal szemben, A másik oldalon, Soul Kitchen) provokatív és kegyetlen filmjének világpremierje az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt. A főszerepet a teljesen elmaszkírozott Jonas Dassler (A néma forradalom) alakítja, aki korábban elnyerte a Legjobb fiatal színésznek járó díjat és a két Oscar-díjra jelölt Mű szerző nélkül című filmben is szerepelt.

 

Előzetes

Az arany kesztyű

 

Jegyrendelés

A film még nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.

Műsoron

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.