Az érem két oldala: menyasszonyként vagy vendégként az esküvőn
Az érem két oldala: menyasszonyként vagy vendégként az esküvőn
Ismeretterjesztő
hamarosan
Az érem két oldala: menyasszonyként vagy vendégként az esküvőn
  • (Az érem két oldala: menyasszonyként vagy vendégként az esküvőn)

  • Rendező: -
  • Főszereplők:
  • Időtartam: 3 óra
  • Korhatár: 12 - Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
  • Bemutató: 2019.11.20.

 

Röviden a filmről

Az esküvőszervezéssel, a ceremóniával és a lagzival foglalkozik a Barátság mozi november 20-i Csajos estje. A filmvetítéssel egybekötött beszélgetés előadója az egyik legkeresettebb ceremóniamester és szertartásvezető, Kovács Kata lesz. A 18 órakor kezdődő beszélgetés után az Időtlen szerelem című olasz romantikus zenés filmet vetíti a város mozija.

Nehéz ennél csajosabb témát találni, hiszen a lányok egészen kis koruktól erre a napra készülnek – az esküvőhöz ugyan kell egy vőlegény is, de a köztudatban ez mégis úgy van elkönyvelve, hogy ez a menyasszony nagy napja. Kortól függetlenül minden lányt magával ragad a csodás ruhaköltemények, a dekorációs lehetőségek és az aktuális esküvői trendek áradata. „Minden menyasszony egyet akar, hogy az ő esküvője különleges legyen. Mást és máshogyan akar, mint az eddig látott esküvők. Mindenki más azonban úgy érzi, ő valamelyik másik bolygón van, mint az ifjú pár. Nekik nem mond semmit a ’vintage’ vagy a ’save the date’. És azt sem értik, miért kellene már az esküvő időpontja előtt két hónappal visszajelezni, hogy részt vesz-⁠e a lagziban, vagy miért nem illik pirosban, fehérben vagy feketében megjelenni a nagy napon. Találkozhat-e a két fél nézőpontja? Van-e megoldás arra, hogy vendégként és menyasszonyként is ugyanolyan szuperül érezzük magunkat egy esküvőn? Természetesen van, főként erről szól majd az előadásom” – mondja az estről Kovács Kata, aki megtörtént esküvői történetek segítségével világít rá a két nézőpontra, hiszen ugyanazt a dolgot teljesen másképpen látják az érem két oldalán.

Esküvőirányító szerepkörben általában férfiakat láthatunk, hiszen a ceremóniamester hivatás a vőfély szakmából nőtte ki magát a modern esküvői igények hatására. Ezért sokszor újdonságként hat az esküvőjükre készülőknek, hogy létezik női ceremóniamester is. Kovács Kata ceremóniamester és szertartásvezető több mint hat éve áll a nagy nap szolgálatában, így rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodott, és ezek egy részét most a hallgatósággal is megosztja.

A beszélgetés után az Időtlen szerelem című olasz romantikus zenés filmet nézheti meg az estre jegyet váltó közönség Marco Danieli rendezésében, Michele Riondino, Laura Chiatti és Valeria Bilello főszereplésével. A történet főhősei, Matteo és Francesca fülig szerelmesek egymásba, ám a lány kalandvágyó típus, így elhagyja szerelmét, hogy kedvére utazzon a világban. Amikor öt év után hazatér Olaszországba, minden ott folytatódik, ahol abbamaradt: a szerelem még hevesebben lángol a két fiatal között. Kapcsolatuk elmélyül, de jellembeli különbségeik megmaradnak: Matteo nyugalomra és biztonságra vágyik, Francesca viszont különleges és modern lány szeretne maradni... Mindez egy romantikus, zenés filmben, amelyben a '70-es évek népszerű olasz slágerei mai hangzásban csendülnek fel.

 

Előzetes

Az érem két oldala: menyasszonyként vagy vendégként az esküvőn

 

Jegyrendelés

A film még nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.

Műsoron

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.