Csajos est: A test és lélek kapcsolata
Csajos est: A test és lélek kapcsolata
Ismeretterjesztő
hamarosan
Csajos est: A test és lélek kapcsolata
  • (Csajos est: A test és lélek kapcsolata)

  • Rendező: -
  • Főszereplők:
  • Időtartam: 3 óra
  • Korhatár: 12 - Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
  • Bemutató: 2020.03.04.

 

Röviden a filmről

Hogy függ össze a pajzsmirigyzavar, a reflux vagy a magas vérnyomás a pszichológiával? Hogyan okoz a depresszió fizikai betegségeket, vagy miként vezet egy krónikus betegség depressziós tünetekhez? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők a Barátság mozi március 4-i Csajos estjén dr. Kökényes Marianna pszichiáter főorvos előadásából. A beszélgetés után A meztelen Juliet című amerikai zenés vígjátékot nézheti meg az estre jegyet váltó közönség.

A márciusi első Csajos esten előadó dr. Kökényes Marianna pszichiáter főorvos szerint a depresszióra sokan mentális betegségként tekintenek és biztosak benne, hogy őket nem érintheti. Testünk azonban komplex rendszerként működik, a test és lélek egységében. Számtalan betegséget kísér depressziós betegség – különösen a krónikus betegségek vezetnek depressziós tünetekhez. Ezek közül a leggyakoribbak a krónikus fájdalmak, az alvászavar és a daganatos megbetegedések. Ugyanakkor az idült depresszió is segíti testi betegségek kialakulását, és talán nem is gondolunk rá, hogy összefüggés van a depresszió és számos fizikai megbetegedés között.
Az este folyamán szó lesz arról, hogy milyen pajzsmirigyzavar, kardiovasculáris probléma, emésztőszervi rendellenesség, bőrbetegség, neurológiai betegség van összefüggésben pszichénk reakcióival. Hol kezdődnek a zavarok? A várandóssággal, a gyermekágyi depresszióval, vagy a modern életmód okozta homeosztázis egyensúly felborulásával? Miért lehet néha a szervi leleteink negatív eredményei mellett is jelentős szenvedésünk, testi panaszunk?

A beszélgetés után A meztelen Juliet című amerikai zenés vígjátékot vetíti a Barátság mozi Jesse Peretz rendezésében, Rose Byrne, Ethan Hawke és Chris O'Dowd főszereplésével. A népszerű Nick Hornby regényéből készült romantikus vígjátékban nagyon fontos szerepet játszik a jó zene, az ellenállhatatlan angol humor és a szerelem. A történet egyik főhőse, Duncan egy angol tengerparti kisvárosban tanár, és mindent tud Tucker Crowe-ról, az amerikai rockzenészről, aki 20 évvel ezelőtt koncert közben lesétált a színpadról, és azóta sem látta senki. És aki most – annyi év rejtélyes hallgatás után – közzétesz egy demót. Duncan barátnője, Annie úgy érzi, a pasiját jobban érdekli a sosem látott zenész, mint a hús-vér szerelem. És hogy, hogy nem, összeakad a neten az igazi Crowe-val, összehaverkodnak, sőt, végül találkoznak is... és az ilyen találkozások ritkán végződnek szerelem nélkül.

 

Előzetes

Csajos est: A test és lélek kapcsolata

 

Jegyrendelés

A film még nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.

Műsoron

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.