Csajos est: Generációs különbségek

2023

Rendező -
Premier 2023. november 29.
Korhatár A tartalom nem rendelkezik korhatár besorolással.
Időtartam 2 óra 50 perc

Miért nem értik meg az idősebbek „ezeket a mai fiatalokat”? Miként kezelhetjük a generációs ellentéteket? A Barátság mozi következő Csajos estjén, november 29-én, szerdán este hat órakor Bereczki Enikő generációs és ifjúsági szakértő a fiatalok és idősebbek eltérő gondolkodásmódjáról és attitűdjeiről beszél a közönségnek. Az előadás után A csodák útján című ír-angol filmet tekinthetik meg a nézők.

Sokan tapasztalták már, hogy néha fogalmuk sincs, miről beszél egy tinédzser, nem értik, miért találják állandóan a telefonja fölé hajolva, esetleg hallották már, hogy egy idősebb felnőttet „boomer”-nek nevezett. Bereczki Enikő generációs és ifjúsági szakértő előadásának középpontjában az áll, hogy milyen módszerekkel segíthetünk az egymás elfogadásában, a csoportkohézió erősítésében egy többgenerációs csapatban. Az est résztvevői olyan fogalmak jelentését ismerhetik meg, mint a „szendvicsgeneráció”; betekintést nyerhetnek a tőlük eltérő korosztályok hozzáállásába olyan lényeges dolgokhoz, mint a társaság, a munka, a magánélet vagy a tekintély.

Bereczki Enikő 2006 óta foglalkozik fiatal generációkkal, több hazai és nemzetközi szervezet ifjúsági és generációs szakértője. Fiatalok, fiatalokkal foglalkozó szakemberek számára tart tréningeket és fejleszt képzéseket, mediátorként a generációs feszültségek mentén kialakuló munkahelyi konfliktusok a szakterülete. A fiatalabb nemzedékeket háromgyerekes édesanyaként, valamint egyetemi óraadóként testközelből is jól ismeri. Rendszeresen ír cikkeket és blogposztokat a generációk témájában olyan neves magazinoknak, mint a hvg.hu, a Képmás, a WMN és az ELLE.

Az előadás után A csodák útján című ír-angol filmet tekinthetik meg a nézők. Lily, Eileen és Dolly három különböző generációhoz tartozik, de összeköti őket a barátság. A ballygari barátnőknek egyetlen álmuk van, hogy megízleljék a szabadság ízét. A munkásosztálybeli nők soha nem hagyták el Dublin külvárosában lévő otthonukat. Egy napon azonban a helyi pap „jóindulatú közreműködésével” mindez megváltozik. Megnyerik életük fődíját – egy egyházi tehetségkutató versenyt, amely egy szent helyre, a franciaországi Lourdes városába viszi őket, amely a csodákról és a gyógyításokról híres.

Az esemény sajtónyilvános.

Hamarosan

A film jelenleg nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.