Csajos est: Testbeszéd és emberismeret
Csajos est: Testbeszéd és emberismeret
Ismeretterjesztő
hamarosan
Csajos est: Testbeszéd és emberismeret
  • (Csajos est: Testbeszéd és emberismeret)

  • Rendező: -
  • Főszereplők:
  • Időtartam: 2 óra 20 perc
  • Korhatár: 12 - Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
  • Bemutató: 2020.02.19.

 

Röviden a filmről

A testi kommunikáció, a tipikus női mozdulatok állnak a Barátság mozi február 19-i Csajos estjének középpontjában: Sohonyai Edit írónő humoros one-woman-show-ja a testbeszédről és az emberismeretről szól. A 18 órakor kezdődő beszélgetés után A vendégek című angol fekete komédiát vetíti a Barátság mozi.

Miért figyeljük inkább a testet a szavak szintje helyett? Honnan jönnek a férfiak és a nők testi kommunikációjának különbözőségei? Melyek az alfahímek mozdulatai? Melyek az omegáé? Melyek azok a tipikus női mozdulatok, melyek elengedhetetlenek a sikeres pasizáshoz? Számtalan érdekes kérdést vet fel már előzetesen az előadó, Sohonyai Edit, és biztosan a közönségnek is több kérdése lesz ebben a témakörben.

„Járom az országot és általános iskolásoktól egyetemistákig vagy éppen felnőtteknek beszélek az ember 'állati' működéséről. Főként arról, ami a párkapcsolatokat érinti” – mondja az író-előadó, aki humoros formában, de tudományos igénnyel elemzi testbeszédünket. „Ha kíváncsi vagy, mi a 'szingliség titka', miről beszél öntudatlanul is a testünk a másik embernek, gyere, hallgasd meg az előadásomat!” – invitál az estre Sohonyai Edit, aki vallja: Nőnek lenni jó!

Sohonyai Edit Székesfehérváron született, 1970-ben. A Móra kiadó fennállásának legfiatalabb ifjúsági regényírója, hiszen Macskaköröm című regényét 20 éves kora előtt írta, saját naplója alapján. 1990-es indulása óta 12 könyvet írt, melynek témája Székesfehérvár, és az itt élő kamaszok sorsa. Írói munkája mellett sajátos stand uppal járja az országot: az önbizalomról, a férfi-nő kapcsolatok testnyelvi megnyilvánulásairól beszél kamaszoknak, felnőtteknek egyaránt. Évente 100–140 előadást tart párkapcsolatról, metakommunikációról, egyfajta zanzásított elegyét annak, amit erről a témáról tudni kell, és amit jó lenne, ha az iskolában is tanítanának. „Mennyi tévutat lehetne megspórolni, ha tisztába lennénk önmagunkkal, és az ösztönszintünk jelzéseivel!” – mondja.

A beszélgetés után A vendégek című angol fekete komédiát nézheti meg az előadásra jegyet váltó közönség Sally Potter rendezésében, Kristin Scott Thomas, Patricia Clarkson és Timothy Spall főszereplésével. A történet helyszíne egy elegáns londoni lakás, ahol egy baráti társaság gyűlik össze, hogy ünnepeljen: Janetet, a háziasszonyt pár órája választották meg a brit árnyékkormány egészségügyi miniszterévé. Úgy tűnik azonban, hogy ma szinte minden jelenlevőnek van valami szenzációs bejelentenivalója, és a vendégek egyre kevésbé figyelnek Janet példa nélküli sikerére. Az egyik várva várt vendég távol marad, viszont egyszer csak előkerül egy pisztoly…

 

Előzetes

Csajos est: Testbeszéd és emberismeret

 

Jegyrendelés

A film még nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.

Műsoron

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.