Csajos est: Utazás a komfortzónán kívülre
Csajos est: Utazás a komfortzónán kívülre
Ismeretterjesztő
hamarosan
Csajos est: Utazás a komfortzónán kívülre
  • (Csajos est: Utazás a komfortzónán kívülre)

  • Rendező: -
  • Főszereplők: Németh Szilárd
  • Időtartam: 3 óra
  • Korhatár: 12 - Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
  • Bemutató: 2019.10.16.

 

Röviden a filmről

A komfortzónán belüli és kívüli létezés adja a Barátság mozi október 16-i Csajos estjének témáját, a meghívott előadó Németh Szilárd. A 18 órakor kezdődő beszélgetés után a 25 km/h – Féktelen száguldás című német kalandos vígjátékot vetíti a város mozija.

Az emberek többsége szeret komfortzónán belül létezni, sokan akár egész életüket így élik le. De miért is létezik a komfortzóna? Hogyan jött létre ez a kényelmes, kiszámítható közeg, amelyhez annyira ragaszkodunk? Mit csináljunk vele, ha egyszer felismertük, hogy ez inkább gátolja személyes fejlődésünket, mint elősegíti? Ilyen és hasonló kérdéseket jár körbe az est előadója, Németh Szilárd, aki távol-keleti utazásai során a témában szerzett tapasztalatait is megosztja az est közönségével.

„Hosszú évekig én magam is szerettem a komfortzónán belül tevékenykedni, kényelmes volt a kiszámíthatóság és a kontroll. Az elmúlt öt év során ez teljesen megváltozott, ma már kifejezetten kényelmes a komfortzónán kívüli létem is. Szeretem a közelebbi ismerőseimet is néha kizökkenteni saját maguk által kreált zónájukból, illetve párommal három gyermekünket is ebbe az irányba terelgetjük: megfigyeléseink alapján náluk a rugalmasságra való képesség rendkívül könnyen kialakítható. Ha utazással fűszerezzük, még izgalmasabb kalandban lehet részünk, miközben egy minden helyzetben könnyedén boldoguló gyermeket adunk a jövőnek” – mondja Németh Szilárd, aki arról is beszél majd, hogy milyen apró trükköket, fortélyokat lehet bevetni annak érdekében, hogy gyermekünk nálunk rugalmasabban kezelje a saját komfortzónáját.

A beszélgetés után a 25 km/h – Féktelen száguldás című német kalandos vígjátékot nézheti meg az estre jegyet váltó közönség Markus Goller rendezésében, Lars Eidinger, Bjarne Madel és Sandra Hüller főszereplésével. A történet főhőse egy testvérpár, akik közel harminc év szünet után találkoznak újra édesapjuk temetésén. A találkozás felszínre hozza a régi sérelmeket és a testvéreknek a békés megemlékezés helyett sikerül hatalmas nagy balhét rendezni. Miután ökölharcban sikerül valamelyest enyhíteni a köztük lévő ellentétet, a két férfi úgy dönt, megvalósítják gyerekkori álmukat, és átszelik az országot két apró kis mopeden. Nem is sejtik, hogy ez lesz életük legnagyobb kalandja.

 

Előzetes

Csajos est: Utazás a komfortzónán kívülre

 

Jegyrendelés

A film még nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.

Műsoron

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.