Élősködők
Dráma, thriller, vígjáték

Gisaengchung
2019

Szereplők Song Kang-ho, Woo-sik Choi, Sun-kyun Lee, Yeo-Jeong Jo, Hye-jin Jang, So-dam Park
Rendező Bong Joon-ho
Premier 2019. december 5.
Korhatár Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 2 óra 12 perc

A film antihőse Ki-taek, akinek családja igazi semmirekellőkből áll. Ők mindig a könnyebbik utat választják – bármit megtesznek, csak dolgozni ne kelljen. Irigykedve nézik a Park család fényűző életmódját, és ördögi tervet eszelnek ki, hogy a közelükbe férkőzzenek. Azonban természetesen semmi sem a családfő tervei szerint alakul.

A dél-korai rendezőfenomén (A gazdatest, Snowpiercer – Túlélők viadala, Okja) tízévnyi nemzetközi kitérő után tért vissza hazájába, hogy ismét kompromisszummentesen dolgozhasson. Ennek eredménye ez a tőle megszokott hangvételű, semmihez sem hasonlítható éjsötét vígjáték.

Bong Joon-ho alkotása számos jelentős elismerést kapott: a 72. cannes-i filmfesztiválon elnyerte az Arany Pálmát, majd a Golden Globe-ot és a Bafta-díjat is, és mindennek megkoronázásaként sikerült beírnia magát az Oscar-díjak történetébe is azzal, hogy dél-koreai filmként elvitte a legjobb film és egyúttal a legjobb nemzetközi film díját is, emellett a legjobb eredeti forgatókönyv és a legjobb rendező Oscar-szobrát is.

Hamarosan

A film még nem található meg a műsoron.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.