Háromezer számozott darab
Dráma

2023

Szereplők Farkas Franciska, Horváth Kristóf, Oláh Mizo Edmond, Pápai Rómeó, Pászik Cristopher
Rendező Császi Ádám
Premier 2023. április 6.
Korhatár Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 36 perc

Egy fehér színházi rendező öt nehéz sorsú fiatal roma életéről készít előadást. A színdarab kendőzetlen kegyetlenséggel meséli el életük valós történetét, vagyis: a nyomorukkal kereskedik. A színészek végül otthagyják a produkciót, de aztán azzal szembesülnek, hogy rendezőjük már eladta a darabot Berlin legnagyobb színházának, a premier pedig vészesen közeledik. A csoport tagjai kénytelenek szembenézni múltjukkal, és felvenni a küzdelmet a rasszista sztereotípiákkal.

A Háromezer számozott darab a társulat szürreális utazása, amely elmossa a határt fikció, abszurd és szociografikus valóság között. Lehet-e a rassz témájáról rasszizmus nélkül beszélni? Vajon szükségszerű-e a kisebbség és a többség kölcsönös gyűlölete?

A Tudás Hatalom csoport és Császi Ádám Cigány magyar című színházi előadását nagy kritikai és közönségsiker fogadta hazánkban, és meghívta a neves berlini Deutsches Theater. A rendező a Háromezer számozott darabbal e korábbi színdarabot adaptálta filmre, beépítve a produkció berlini utóéletét is – az alkotással elnyerte a Tallinni Black Nights Nemzetközi Filmfesztiválon a „Rebels with a Cause” szekció különdíját. Császi Ádám nagyjátékfilmes debütálása, a Viharsarok a Berlinalén szerepelt, számos díjat nyert és 14 országban mutatták be; új filmjét Ruben Östlund és Alejandro Jodorowsky rajongóinak különösen ajánlja a filmet forgalmazó Mozinet.

===========================

Március 29-én, a Meg-Ki filmklub közönségtalálkozóján a Barátság mozi vendége lesz Császi Ádám rendező.
Az esemény sajtónyilvános.

==================================

A filmet forgalmazó Mozinet Kft. idén minden néző után 10 forinttal támogatja az ózdi Van Helyed Alapítványt, amely a Van Helyed Rendszeren keresztül már tíz éve kínál életutat a hátrányos helyzetű gyermekeknek. Az Alapítványnak most nagy szüksége van a pénzre, a szűkös anyagi lehetőségek miatt veszélybe került a további működésük.

Hamarosan

A film jelenleg nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.