Jób lázadása
Jób lázadása
Dráma
hamarosan
Jób lázadása
  • (Jób lázadása)

  • Rendező: Kabay Barna, Gyöngyössy Imre
  • Főszereplők: Rudolf Péter, Zenthe Ferenc, Görbe Nóra, Gálffi László, Temessy Hédi, Verebes István
  • Időtartam: 1 óra 36 perc
  • Korhatár: 12 - Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
  • Bemutató: 2020.01.27.

 

Röviden a filmről

Gyöngyössy Imre és Kabay Barna szívszorító drámája egy gyermek szemszögéből mutatja be a holokauszt embertelenségét.

Jób és felesége, Róza egy Tisza menti faluban él, tehetős parasztgazdaként. Az idősödő zsidó házaspár, miután már hét gyermekét eltemette, a közeli városka árvaházából örökbe fogad egy szőke, keresztény kisfiút. Lackóra szeretnék hagyni majd mindazt, amit hitben, emberségben és anyagi javakban egész életükön át gyűjtöttek, és ő a reménység, aki az eljövendő megváltás fejében kivárhatja a Messiást. 1943-at írunk, és Jób már sejti a szomorú véget. Egy évük van még, hogy mindenre megtanítsák Lackót, ami számukra fontos, és biztosítsák a jövőjét... 1944-ben deportálják az idős házaspárt. A magára maradt, a történtekből semmit sem értő kisfiú karakterével azonosulva érthetjük meg igazán az események kíméletlen könyörtelenségét.

Zenthe Ferenc Jób megformálásáért megkapta a Magyar Filmkritikusok Díját, Gyöngyössy Imre és Kabay Barna megrendítő, lírai filmjét pedig Oscar-díjra jelölték, San Remóban nagydíjjal jutalmazták, Cannes-ban pedig elnyerte az Ökumenikus Zsűri Díját.

Az 1983-ban készült filmet 2019-ben, a Nemzeti Filmdigitalizálási és Restaurálási Program keretében 30 szakember bevonásával restaurálták. A 4K felbontású, felújított változat színvilágát Szabó Gábor közreműködésével korszerűsítették. A mágnesszalag digitalizálása után a hangsávok teljes felújításával a hangminőségen is javítottak, a munkálatokat Petényi Katalin és Kabay Barna asszisztálása mellett végezték a hangrestaurátorok.

 

Előzetes

Jób lázadása

 

Jegyrendelés

A film még nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.

Műsoron

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.