Karácsonyi mese
Családi, vígjáték

Sagan om Karl-Bertil Jonssons Julafton
2021

Szereplők Jonas Karlsson, Simon Larsson, Adam Palsson
Rendező Hannes Holm
Premier 2021. december 23.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 44 perc

Egy svéd kisváros a negyvenes években ünnepi fényekkel díszítve várja a karácsonyt. A városka jómódú áruháztulajdonosának fia, a tizennégy esztendős Karl-Bertil Johnsson a postán dolgozik, csomagokat pakol. A fiú jövőjét jó előre eltervezte az apja, vár rá a családi örökség. Karl-Bertil egy nap véletlenül összeakad a vele egykorú, szegény sorsú Verával, aki árvaházban tengeti hétköznapjait. A fiú rádöbben, hogy sokan vannak, akik kevésbé szerencsések és jómódúak, mint ő, ezért elhatározza, hogy titkos példaképe, Robin Hood tetteit utánozva ellopja a gazdagok karácsonyi csomagjait és elviszi azokat az igazán rászorulóknak.

A Karácsonyi mese Hannes Holm Az ember, akit Ove-nak hívtak kultrendezőjének új filmje. Tage Danielsson nemzetközi bestsellerének a mostani az első játékfilmes feldolgozása. Danielsson nemzetközi hírű író-rendező volt, akinek legismertebb alkotása a Magyarországon is kultstátuszba kerülő Picasso kalandjai volt. A Karácsonyi mesének eddig egyetlen – egészestés, animációs – feldolgozása készült, amely 1975-ös bemutatása óta az ünnepek kultikus darabja, s minden karácsonykor vetítik a svéd tévécsatornák. A Karácsonyi mese svéd ősbemutatója hatalmas sikert aratott, a közönség és kritikusok egyaránt kitörő örömmel fogadták az univerzális üzenettel rendelkező családi mesét.

A filmre a felnőttek kíséretében érkező 14 év alatti gyerekek számára 900 forintért váltható belépő a mozi jegypénztárában. A kedvezmény online nem érvényesíthető, a pénztár vetítések előtt egy órával nyit.

Hamarosan

A film még nem található meg a műsoron.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.