Lótolvajok
Dráma, misztikus

Ut og stjæle hester
2019

Szereplők Stellan Skarsgård, Anders Baasmo Christiansen, Thorbjørn Harr, Bjørn Floberg, Jon Ranes, Pål Sverre Valheim Hagen
Rendező Hans Petter Moland
Premier 2019. október 31.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 2 óra 3 perc

Egy idős, feleségét gyászoló férfi Észak-Norvégia egy kis falujában szeretné leélni a hátralévő életét. Bár magányra vágyik, kiderül, hogy a szomszédját ismeri valahonnan. A múltra visszagondolva kamaszkori emlékekképek villannak fel. 15 éves fiúként apjával a folyó mellett töltötte a nyarat egy viskóban. Fiatalkora egyik legélménydúsabb időszaka volt, amikor rátalált az első szerelem, miközben vadlovakat szelídítve és favágóként dolgozva a természet szépsége is magával ragadta. A látszólagos harmónia azonban mélyreható szenvedést és fájó sebeket takar.

A Lótolvajok a Magyarországon is megjelent és méltán népszerű norvég bestseller szerző, Per Petterson díjnyertes regényének feldolgozása. A film világpremierje a rangos Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt, s az ’A’ kategóriás seregszemlén a Lótolvajok operatőre elnyerte A legjobb művészeti teljesítmény Ezüst Medve-díját. A film főszereplője a skandináv és hollywoodi filmekben egyaránt több évtizede kiemelkedően teljesítő színészlegenda, Stellan Skarsgård (Az eltűnés sorrendjében, Hullámtörés, A birodalom-sorozat, Good Will Hunting, Táncos a sötétben, Dogville – A menedék, A Karib tenger kalózai, Mamma Mia!, A tetovált lány, Melankólia, Thor: Sötét világ, Bosszúállók: Ultron kora, A nimfomániás I-II., Csernobil-sorozat). A film rendezője Hans Petter Moland, a kortárs dán film egyik legragyogóbb rendezője (Palackposta, Az eltűnés sorrendjében, Dermesztő hajsza, Hajszál híján úriember).

Hamarosan

A film még nem található meg a műsoron.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.