Lótolvajok
Lótolvajok
Dráma, Misztikus
hamarosan
Lótolvajok
  • (Ut og stjæle hester)

  • Rendező: Hans Petter Moland
  • Főszereplők: Stellan Skarsgård, Anders Baasmo Christiansen, Thorbjørn Harr, Bjørn Floberg, Jon Ranes, Pål Sverre Valheim Hagen
  • Időtartam: 2 óra 3 perc
  • Korhatár: 12 - Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
  • Bemutató: 2019.10.31.

 

Röviden a filmről

Egy idős, feleségét gyászoló férfi Észak-Norvégia egy kis falujában szeretné leélni a hátralévő életét. Bár magányra vágyik, kiderül, hogy a szomszédját ismeri valahonnan. A múltra visszagondolva kamaszkori emlékekképek villannak fel. 15 éves fiúként apjával a folyó mellett töltötte a nyarat egy viskóban. Fiatalkora egyik legélménydúsabb időszaka volt, amikor rátalált az első szerelem, miközben vadlovakat szelídítve és favágóként dolgozva a természet szépsége is magával ragadta. A látszólagos harmónia azonban mélyreható szenvedést és fájó sebeket takar.

A Lótolvajok a Magyarországon is megjelent és méltán népszerű norvég bestseller szerző, Per Petterson díjnyertes regényének feldolgozása. A film világpremierje a rangos Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt, s az ’A’ kategóriás seregszemlén a Lótolvajok operatőre elnyerte A legjobb művészeti teljesítmény Ezüst Medve-díját. A film főszereplője a skandináv és hollywoodi filmekben egyaránt több évtizede kiemelkedően teljesítő színészlegenda, Stellan Skarsgård (Az eltűnés sorrendjében, Hullámtörés, A birodalom-sorozat, Good Will Hunting, Táncos a sötétben, Dogville – A menedék, A Karib tenger kalózai, Mamma Mia!, A tetovált lány, Melankólia, Thor: Sötét világ, Bosszúállók: Ultron kora, A nimfomániás I-II., Csernobil-sorozat). A film rendezője Hans Petter Moland, a kortárs dán film egyik legragyogóbb rendezője (Palackposta, Az eltűnés sorrendjében, Dermesztő hajsza, Hajszál híján úriember).

 

Előzetes

Lótolvajok

 

Jegyrendelés

A film még nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.

Műsoron

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.