Meg-Ki filmklub: A boldogság ügynöke
Dokumentumfilm

Agent of Happiness
2024

Szereplők Amber Kumar Gurung, Guna Raj Kuikel
Rendező Zurbó Dorottya, Arun Bhattarai
Premier 2024. május 2.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 34 perc

Arun Bhattarai és Zurbó Dorottya rendezők dokumentumfilmes csapata egy negyvenes éveiben járó boldogságügynök, Amber Gurung életét követte öt éven át. A mindössze 700.000 embert számláló, apró himalájai királyságban, Bhutánban ugyanis a Boldogság Kutatóintézet munkatársai járják az országot, és négyórás kérdőív segítségével mérik fel a lakosság boldogságszintjét. Ennek eredményéből dolgozzák ki az ötéves fejlesztési terveket, amelyeknek elsődleges célja, hogy tovább növeljék a bhutáni társadalom „boldogság indexét”.

A filmben Amber házról-házra látogatja az elszigetelt falvakat. Rajta keresztül kapunk intim betekintést a bhutáni társadalom hétköznapjaiba: abba, hogy mi teszi őket igazán boldoggá, és egyáltalán valóban mérhető-e a boldogság? A történet során nemcsak a hétköznapi emberek vágyait ismerjük meg, hanem főhősünk személyes sorsa is kibontakozik, akinek legnagyobb álma, hogy végre szerelemre találjon.

A film április 24-i vetítése után Várhegyi Rudolf hangmester és Balázs Ádám zeneszerző lesz a Barátság mozi Meg-Ki filmklubjának vendége, az alkotókkal Gruber Nóra, az SZKKK munkatársa beszélget.

Jegyrendelés

Ha szeretnél mozijegyet rendelni, válaszd ki a számodra megfelelő időpontot.

április 24., Szerda
Premier
Meg-Ki filmklub, a közönségtalálkozó vendégei: Várhegyi Rudolf hangmester és Balázs Ádám zeneszerző | Minden jegy elkelt!
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.