ABBA – A film
Zene

ABBA – The Movie
1977

Szereplők Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad, Richard Norton, Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Robert Hughes, Tom Oliver
Rendező Lasse Hallström
Premier 2023. szeptember 17.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 2 óra 1 perc

Az ABBA 1977-ben a csúcsok csúcsán járt, amikor két hétre Ausztráliába utazott turnézni. Ez a különleges műfajmix természetesen tartalmazza a négy koncerten előadott legnagyobb slágereket és az átlagos dokumentumfilmek kötelező elemeit is: részletek a sajtótájékoztatóról, néhány snitt a kulisszák mögül, közvetlenül a színpadra lépés előtt.

De a filmnek van egy játékfilmes kerettörténete is. Ashley Wallace (Robert Hughes) egy éjszakai rádiós, akitől a popzene távol áll, a stúdión kívüli interjúzás se a műfaja, főnöke mégis az ABBÁ-val való találkozást várja el tőle, mert tudja, hogy kiváló beszélgetés sülhet ki belőle, ami emberként mutatná be a tagokat és nem szupersztárként. Próbálkozásai rendre elbuknak, hol késései, hol az együttes testőre által, így jobb híján a rajongókat is megszólítja. Mármint az igazi rajongókat, ezáltal a mozi korához képest szinte úttörőként használva az áldokumentum műfajt. Lasse Hallstörm rendezése lényegében négy stílust gyúr össze, végig koherensen tartva ezt a néha slapstick vígjátékba hajló keretet.

A film kiadása egybeesett az 5. stúdióalbum, az ABBA: The Album kiadásával, amely számos dalt tartalmaz a koncertről is, valamint a „Get on the Carousel” című dalt, amely csak itt jelent meg. A film – amely digitálisan felújítva, mindössze két alkalommal kerül a közönség elé – nem is lehetne aktuálisabb, mint most, amikor az ABBA zenéjét ismét felfedezte magának a világ.

A film felújított változatán kívül lesz néhány extra tartalom is a feliratos vetítésen: ezek a ritka ’77-es werkeken túl betekintést adnak az ABBA múzeumba és az épp futó Voyage koncertsorozatba is.

Belépő: 2500 Ft

Hamarosan

A film jelenleg nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.