Valami madarak

2023

Szereplők Szacsvay László, Kizlinger Lilla, Barbinek Péter
Rendező Hevér Dániel
Premier 2023. december 14.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 30 perc

Béla egyedül élő makacs öregúr, aki nehezen viseli a változásokat. Amikor egy kisebb baleset után a fia egy idősek otthonába költözteti, úgy érzi, az egész világ összeesküdött ellene. Ettől kezdve egyetlen cél vezérli, hogy minél hamarabb kijusson az intézményből. Tervében egy másik kívülálló lesz a társa, a 17 éves, vadóc Zoé, aki büntetésből dolgozik az otthonban. Hiába van csaknem hatvan év korkülönbség közöttük, hasonló karakterük, a magányuk, és az érzés, hogy mindenkinek csak az útjában vannak, gyorsan szövetségessé teszi őket.

Hevér Dániel első nagyjátékfilmje generációkon átívelő különleges barátságról mesél. Az alkotás az Életrevalókat idéző bájjal és humorral foglalkozik az idősgondozás korábban magyar filmekben mellőzött témájával.

A film két generáció színészeit hozza össze. Bélát a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Jászai Mari-díjas Szacsvay László alakítja, akit film, sorozat és színházi alakításai mellett szinkronszerepeiről is jól ismer a nagyközönség. Partnere, a Zoét megformáló Kizlinger Lilla korának egyik ígéretes tehetsége: mindössze húszéves volt, amikor 2021-ben a Rengeteg – Mindenhol látlak című filmmel elnyerte a Berlinálén a legjobb mellékszereplőnek járó Ezüst Medve díjat, ezekben a hetekben pedig a Barátság moziban is nagy sikerrel futó, az idei Velencei Filmfesztivál Orizzonti szekciójának fődíját elnyert Magyarázat mindenre című játékfilm egyik főszerepében látható.

Hamarosan

A film még nem található meg a műsoron.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.